Today i would like to wear

Gode råd til at opnå og vedligeholde et sundt hår

Untitled
Hårkur:
Som det første, sørg altid for at bruge en god hårkur. Jeg har selv prøvet mange forskellige hårkure og det er meget forskelligt om de virker eller ej. Som udgangspunkt brug ALDRIG en hårkur med sulfo da det udtørrer håret, men derimod en med keratin som er rigtig godt for dit hår, især hvis det er meget slidt. Jeg har prøvet et mærke der hedder icecream som kan findes her. Udover det er jeg er blevet anbefalet den lyseblå hos min kusine, som er uddannet frisør. Den lyseblå hårmaske er med keratin som tidligere skrevet er rigtig godt for tørt og virkelig ødelagte spidser. Hun fortalte mig at da hendes hår var værst (det var farvet næsten hvidt og kunne nærmest smuldre mellem fingrene) der brugte hun den hver dag i et par uger og allerede efter første gang kunne hun mærke forskel. Efter de 2 uger var hendes hår meget sundere og havde fået glans igen. Den kan findes her til en pris af kun 119 kr. 
hair-mask-for-hair-growth-health
 
Varmeapperater: 
Glattejern, krøllejern & føntørre er noget af det værste du kan udsætte dit hår for. Læg det på hylden for en stund, hvis det er svært for dig at lade det ligge, så lav evt en aftale med din veninde om at I skal holde det indtil sommeren er slut eller at I kun må benytte det til “store” begivenheder, som fester og fødselsdage. Lad det ligge i hverdagene og lave i stedet i fletning og sov med den så du har naturlige krøller dagen efter eller sæt håret op i en pæn frisure. 
Hvis du endelig vil bruge varmeapperater på dit hår, så HUSK altid varmebeskyttende. Jeg bruger selv dette produkt og man kan nærmest mærke hvordan det danner en hinde på håret når man putter det i. Jeg kommer massere i spidserne (så de er helt våde) og ellers rundt i alt håret. Derefter redder jeg det igennem og venter på at det tørrer så jeg kan benytte mit varmeapperat. Du kan også få nogle shampooer der er lavet specielt varmbeskyttende til hvis du fx. føntørrer hår hver dag. Der er nogle eksempler her – det er dog aldrig noget jeg selv har prøvet så kan ikke anbefale én. 
Skærmbillede 2015-03-04 kl. 12.26.50 
 
Afsked med de tørre spidser: 
“jeg vil i hvert fald ikke klippe mit hår i et år nu fordi ellers kan det være langt til….” Det er det dummeste at gøre hvis man vil have et langt og sundt hår. Aller først gå til frisøren og bed hende klippe alt det hun mener trænger af. Hvis du har slidt hår helt op til ørerne så bed hende tage halvdelen måske og så næste gang lidt mere. Når du efterhånden er ved at have fået taget alt det slidt, så besøg frisøren ca. hver 3 måned. 1-2 cm 
Hairdresser cutting hair in salon, close-up of hair ends (differential focus)
 
Hårbørste:
Anskaf dig en rigtig god hårbørste der vil hjælpe dig med at booste din hårproduktion. Vildsvinehår masserer din hovedpund og hjælper med at producerer kraftigere hår. Jeg kan naturligvis anbefale den omtalte mason pearson hårbørste med nylon og vildsvinehår som jeg anskaffede mig i december måned. Det er en fornøjelse af stå op om morgenen og børste mit hår og jeg kan tydeligt se at mit hår er blevet både kraftigere, men jeg døjer heller ikke med fedtet hår på samme måde længere. Hårbørsten hjælper også med at føre hårets naturlige olier ud i håret som gør du undgår det fedtede “look”. 
Skærmbillede 2015-03-04 kl. 13.19.34
 
Fugt:
Giv dit hår massere af fugt, lækre olier og brug hårprodukter som dit hår vil elske dig for. En olie jeg er blevet afhængig af er uden tvivl hårolien fra moroccanoil som kan findes her. Jeg bruger det HVER gang jeg har været i bad og ellers hvis jeg en dag fornemmer at min hår lever sit eget liv, så er det også vildt godt at komme et par dråber i. Efter klipningen hungrer dine spidser efter olie og det vil være en fantastisk køb at investere i – jeg anbefaler det stærkt. En anden sjov og billig løsning med noget du garanteret har derhjemme er økologisk oliven olie.

tips:

Kom olien i hårspidserne og sov med det natten over – brug evt badehætte eller håndklæde så ikke hele din seng er klistret ind i olie.
Oil-in-Water18
 
Kost:
Tro det eller lad være men kosten er noget af det vigtigste for at du kan få et lang og sundt hår. Tag evt kosttilskud i form af vitaminpiller – Jeg kan anbefale silica og b-vitamin. Silica styrker dit hår, hud og negle og b-vitamin øger hårprocessen – prøv dig frem hvis du vil prøve vitaminpiller for det er forskelligt hvordan de virker. 
Håret fungerer fuldstændig ligesom huden – Hvis du er stresset, mangler søvn eller er dehydreret så vil dit hår og din hud altså tage det til sig. Sørg derfor for minimum 8 timers søvn – det gælder også for flot hud og vægttab. 
1. Omega 3 – Spis MASSERE af fisk – fede fisk er det bedste for at opnå et godt og sundt hår. Det hjælper med at holde din hovedbund sund og holde den fra at udtørre
 
2. Grønne grøntsager – de indeholder A og C vitamer der vil hjælpe kroppen med at producere talg, som vil fungere som kroppens egen balsam. 
 
3. Proteiner – Bønner, kylling, fisk, ost, æg, korn, frø, avokado, linser, dadler og nødder. Det hjælper dit hår med at få det til at gro. 
 
4. Fuldkorn – Det indeholder b-vitamin som dit hår vil elske for at vokse
 
5. Vand – ALTID drik massere af vand. ca. 1.5-2 liter. Dit hår og din hud har brug for fugt og det får du blandt andet gennem vandet. 
 
6. Mejeriprodukter – Det indeholder calcium som er helt kanon til øgelsen af langt hår.
BV-Diet-4
 
HUSK – hvis du tager piller der får dit hår til at vokse vil du ikke opnå et tykt og sundt hår, kun et langt og tjavset hår. Ved at du får håret til at vokse hurtigere end den naturlige proces så når det ikke at optage alle de sunde og gode ting. Spis i stedet sundt og forebyg spaltede spidser med god pleje. 
 
 Ekstra tips:
– Vaske kun håret et par gange om ugen. Når vi vasker det hver dag skylder du hårets naturlige olier ud og du risikerer fedtet og tørt hår
– Undgå afblegninger. Det er det værste du kan udsætte dit hår for

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Today i would like to wear